Judoka’s die elkaar ondersteunen, helpen, troosten en aanmoedigen. Één van de zo vele prachtige elementen dat JJCL als ambitie heeft door team wedstrijden van 5 tegen 5 te organiseren.
Ondersteund door hun trainers en vele aanwezigen weten zelfs de meest verlegene of onervaren judoka nog een super leuke dag, maar natuurlijk zelfs een compleet seizoen van vele wedstrijddagen, door te maken.

Hoe ziet een seizoen eruit?
Vóór de eerste dag wordt een team door de inschrijvende coach ingedeeld in een zo competitief mogelijke poule om het direct vanaf de eerste dag leuk en uitdagend te maken.
De eerste dag zelf staat in het teken van de weging en tonen van het JBN lidmaatschap. Dit is benodigd om het seizoen veilig en verantwoord te kunnen starten.

De eerste 4 dagen vinden plaats op een zaterdag met een starttijd van 15:30. Dit biedt de meeste judoka’s nog de kans om hun reguliere judolessen in de ochtend door te laten gaan.
De finaledag vind plaats op een zondag en begint al direct in de ochtend rond 9:00 uur.

Na afloop van iedere reguliere wedstrijddag verwerkt JJCL de standen om te kunnen bepalen welke teams (de-)graderen naar een hogere of lagere poule.

Hoe ziet een wedstrijd dag eruit?
Enkele dagen vóór de wedstrijddag wordt bekend gemaakt in welke poule het team is ingedeeld. Hiermee is tevens direct duidelijk tegen welke teams er gestreden wordt, op welke wedstrijdmat en in welke volgorde.
Zodra het team bijna aan de beurt is worden deze naar de mat geroepen. Meestal vergezeld met hun coach(es) maken zij zich gereed voor de aankomende wedstrijden. Op het moment dat het zo ver is gaan ze gezamenlijk de mat op, groeten als groep, verlaten de overige 4 teamleden de mat (na goede motivatie richting de overgeblevenen) en gaat de eerste wedstrijd van start.
Zo spelen alle 5 de judoka’s hun wedstrijd tegen een tegenstander in het zelfde gewicht. 3 van de 5 gewonnen? Dan win je als team de wedstrijd. En zo herhaald zich dit op de wedstrijddag.

Korte impressie van het groeten, aanmoedigen en een wedstrijd zien? Dat zie je hier!